Δείτε τις βάσεις μας

Η Βάση Δεδομένων είναι ένα σύστημα οργάνωσης, αποθήκευσης και ανάκτησης πληροφοριών, συνήθως, σε ψηφιακή μορφή.

Η πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων παρέχεται μέσω του δικτύου του ΕΚΠΑ (πληροφορίες για τη δυνατότητα πρόσβασης ΕΔΩ) και μπορεί να είναι:

  • Δοκιμαστική (δείτε τις βάσεις ΕΔΩ)
  • Με απευθείας συνδρομή του ΕΚΠΑ (δείτε τις βάσεις ΕΔΩ)
  • Με συνδρομή μέσω HEAL-Link (δείτε τις βάσεις ΕΔΩ)

Οι παρακάτω βάσεις αφορούν τις επιστήμες υγείας και είναι προσβάσιμες μέσω του δικτύου του ΕΚΠΑ, εκτός από την Mednet Hellas και την PubMed οι οποίες είναι ελεύθερης πρόσβασης.

Academic Search  Complete

Η βάση Academic Search Complete είναι γενικού ενδιαφέροντος. Παρέχει πρόσβαση σε περισσότερους από 7.100 τίτλους περιοδικών και το πλήρες κείμενο αυτών, ενώ περιέχει τις περιλήψεις 11.200 περιοδικών και δημοσιεύσεων, όπως μονογραφίες, αναφορές, πρακτικά συνεδριάσεων κ.α.

DynaMed

H βάση DynaMed του οίκου EBSCO, αποτελεί μια βάση δεδομένων πρωτοβάθμιας περίθαλψης τύπου evidence-based που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τις πιο χρήσιμες πληροφορίες για την υγεία και διατίθενται με σκοπό την ακριβή ιατρική πληροφόρηση και την υποστήριξη συγκεκριμένων αποφάσεων.
Η DynaMed περιλαμβάνει 35 ιατρικές ειδικότητες, αποτελεί εργαλείο για απεριόριστες αλληλεπιδράσεις φαρμάκων μέσω MicroMedex, παρέχει υλικό εκπαίδευσης ασθενών, κλινική καθοδήγηση από περισσότερους από 21.000 οργανισμούς παγκοσμίως, σχεδόν όλες τις κλινικά αποδεδειγμένες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας, και διαθέτει συνδέσμους προς άρθρα πλήρους κειμένου και άλλες σημαντικές πληροφορίες.
Η βάση ενημερώνεται 6 φορές την ημέρα και είναι επίσης η πρώτη βάση δεδομένων κλινικής καθοδήγησης που περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κοροναϊκό COVID-19.

Medline on EBSCOhost

H βάση Medline, έχει δημιουργηθεί από τη Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών και αποτελεί μια βιβλιογραφική βάση που περιέχει αναφορές και περιλήψεις από περιοδικά βιοϊατρικής και επιστημών υγείας που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, νοσηλευτές, ιατρούς και ερευνητές.

CINAHL

H βάση CINAHL® with Full Text του οίκου EBSCO, αποτελεί την πλέον περιεκτική πηγή μελέτης για θέματα της νοσηλευτικής και της ιατρικής επιστήμης. Περιλαμβάνει πρόσβαση στο πλήρες κείμενο σε πάνω από 610 περιοδικά από το 1981 μέχρι σήμερα.

SPORTDiscus with full text

H βάση SPORTDiscus with Full Text του οίκου EBSCO, αποτελεί την πλέον περιεκτική πηγή μελέτης για θέματα σχετικά με τον αθλητισμό και την αθλητιατρική. Περιλαμβάνει πρόσβαση στο πλήρες κείμενο σε πάνω από 550 περιοδικά από το 1985 μέχρι σήμερα.

 

ISI Web of Science

 

Πρόσβαση σε 3 ευρετήρια, που καλύπτουν κοινωνικές, θετικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

Journal  Citation  Report 

Η βάση προσφέρει την κατάλληλη πληροφόρηση για την αξιολόγηση και κριτική παγκοσμίως εκδοθέντων περιοδικών καθώς και το impact factor αυτών.

ProQuest Dissertations & Theses Global

H βάση Dissertations & Theses Global του οίκου ProQuest, αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για διδακτορικές και μεταπτυχιακές διατριβές από όλον τον κόσμο, αρχίζοντας  χρονικά από το 1743 έως σήμερα. Σημαντικό πλήθος των έργων (κυρίως από το 1997 και έπειτα, αλλά και αρκετά πριν το 1997) παρέχεται σε ψηφιακή μορφή (full text). 

SCOPUS

Παρέχει πρόσβαση στη βιβλιογραφική βάση δεδομένων του Elsevier, με ταυτόχρονη αναζήτηση σε περισσότερους από 14.000 τίτλους επιστημονικών περιοδικών και στο Διαδίκτυο, και δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης με το πλήρες κείμενο του άρθρου, αν αυτό αποτελεί συνδρομή της ΚΕΑΒ (HEAL-Link). Η βάση Scopus περιλαμβάνει επίσης citation indexes, δηλαδή τις αναφορές των άρθρων των επιστημονικών περιοδικών που αποδελτιώνει η βάση σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.
UpToDate

 

Η βάση UpToDate αποτελεί την πλέον διαδεδομένη διεθνώς ηλεκτρονική πηγή επιστημονικά τεκμηριωμένων κλινικών πληροφοριών του εκδοτικού οίκου Wolters Kluwer. Η πρόσβαση στην UpToDate επιτεύχθηκε με χορηγία της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας και είναι διαθέσιμη για την ακαδημαϊκή κοινότητα της Σχολής Επιστημών Υγείας. Η χρήση της συγκεκριμένης βάσης είναι εφικτή τόσο στον χώρο της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας, όσο και μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης. Βασική προϋπόθεση για την δυνατότητα απομακρυσμένης σύνδεσης είναι η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού στην UpToDate από οποιοδήποτε τερματικό βρίσκεται στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Περισσότερες πληροφορίες για την απομακρυσμένη σύνδεση με το δίκτυο του ΕΚΠΑ μπορείτε να βρείτε εδώ

Η δυνατότητα πρόσβασης περιλαμβάνει εφαρμογές για smartphones και tablets.

Σχετικό εκπαιδευτικό υλικό μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:

https://www.wolterskluwer.com/en/solutions/uptodate/resources/user-academy/training-videos

Συλλογή ηλεκτρονικών περιοδικών De Gruyter

Στο πλαίσιο συμφωνίας με τον εκδοτικό οίκο De Gruyter, ο ΣΕΑΒ έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε περισσότερους από 340 peer-reviewed τίτλους περιοδικών σε γνωστικά πεδία που περιλαμβάνουν κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες, θετικές επιστήμες, μηχανική, τεχνολογία και ιατρική.
PubMed (Ελεύθερη πρόσβαση) H PubMed είναι μία βιβλιογραφική βάση ελεύθερης πρόσβασης. Περιλαμβάνει πάνω από 21 εκατομμύρια βιβλιογραφικές αναφορές της MEDLINE που σχετίζονται με τους τομείς των βιοϊατρικών επιστημών και των επιστημών υγείας.  Παρέχει διασυνδέσεις σε δημοσιεύσεις πλήρους κειμένου μέσω της PubMed Central και των ιστοτόπων των εκδοτών.
Mednet Hellas (Ελεύθερη πρόσβαση) Η mednet hellas έχει δημιουργηθεί από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών και παρέχει πληροφορίες για την Εταιρεία και την υγεία στον Ελληνικό χώρο.