Συλλογή Έντυπων Περιοδικών

Η Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας διαθέτει μια πλούσια έντυπη συλλογή επιστημονικών περιοδικών τόσο ελληνικών όσο και ξενόγλωσσων, τα οποία καλύπτουν κυρίως τα γνωστικά αντικείμενα που πραγματεύεται η Σχολή Επιστημών Υγείας.

Ευρετήριο ελληνικών περιοδικών

Ευρετήριο ξενόγλωσσων περιοδικών

Όσον αφορά στα ξενόγλωσσα περιοδικά, για το μεγαλύτερο μέρος  των τίτλων παρέχεται ηλεκτρονική πρόσβαση μέσω της συμμετοχής του ΕΚΠΑ στο Δίκτυο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link). Το γεγονός αυτό μας ώθησε στην διακοπή των συνδρομών στους έντυπους τίτλους. Συνολικά, μέσω HEAL-Link παρέχεται ηλεκτρονική πρόσβαση σε περισσότερους από 10.000 τίτλους επιστημονικών περιοδικών με ευρεία θεματική κάλυψη.

Πληροφορίες για το σύνολο των περιοδικών εκδόσεων, κυρίως έντυπων αλλά και ηλεκτρονικών, στις οποίες έχει ή είχε συνδρομή το ΕΚΠΑ (τίτλοι, έτη συνδρομής, τόμοι, τεύχη κ.ά.) παρέχονται  μέσω του καταλόγου OPAC. Εάν τα τεύχη των περιοδικών προσφέρονται και σε ηλεκτρονική μορφή παρέχεται ο σχετικός σύνδεσμος (όπου είναι γνωστό).

Αναζήτηση περιοδικού στον κατάλογο OPAC

  • Συνδεθείτε στον κατάλογο OPAC
  • Επιλέξτε την καρτέλα "Αναζήτηση Περιοδικών".
  • Στο διαθέσιμο πεδίο, γράφετε τη λέξη κλειδί που σας ενδιαφέρει και πατάτε το πλήκτρο "Υποβολή".

Συνιστάται η αναζήτηση να γίνεται με πεζά γράμματα, χωρίς τόνους και χωρίς τη χρήση αρχικού άρθρου, αν υπάρχει, δηλ. "ιατρική" αντί για "Η Ιατρική". Προτείνεται, επίσης, η χρήση του χαρακτήρα *, αντί για ολόκληρες λέξεις π.χ. με τον όρο "βιβλ*" αναζητούνται και ανακτώνται όλοι οι τίτλοι που αρχίζουν από τους συγκεκριμένους χαρακτήρες (βιβλίο, βιβλιοθήκη κ.ά.).